Το Beach Volley στην Ελλάδα

Η Ελληνική Ομοσπονδία προχωρά τα τελευταία χρόνια σε ένα concept διοργανώσεων υψηλών προδιαγραφών με πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση και ενιαία χορηγική υποστήριξη.

 

Κύριο στοιχείο του σχεδιασμού αυτού είναι η ευρύτερη προβολή των Χορηγών και των Τοπικών Συνδιοργανωτών μέσα από ένα ευρύ δίκτυο επικοινωνίας αλλά και η προστασία του Ολυμπιακού Χαρακτήρα του αθλήματος, ώστε να διαχωριστεί από τα υπόλοιπα exhibitions (αθλήματα επίδειξης) στην άμμο.

 

Στις διοργανώσεις των Challenger λαμβάνουν μέρος μόνο όσοι αθλητές είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ομοσπονδίας, ενώ δεν επιτρέπεται να αγωνιστούν οι εικοσιτέσσερις (24) πρώτοι αθλητές της Πανελλήνιας κατάταξης, εκτός και αν κάποιο από τα τουρνουά χαρακτηρισθεί «ΟPEN» από την ομοσπονδία.

 

Με λίγα λόγια, η Ομοσπονδία προχωρά στο χτίσιμο ενός σταθερού και ευδιάκριτου προφίλ για το Ολυμπιακό άθλημα του Beach Volley, ώστε να είναι ελκυστικό ως αθλητικό προϊόν.

 

Το «ΝΟRTH AREA BEACH VOLLEY CIRCUIT» συγκαταλέγεται στο καλεντάρι του 2020 και αποτελεί μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις Beach Vollley.

 

Σε κάθε τουρνουά αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερες από 40 ομάδες ανδρών και γυναικών με στόχο να συγκεντρώσουν όσους περισσότερους βαθμούς, προκειμένου να συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό στις αρχές Αυγούστου.